Tobias Klein

Saxofoonles

Ik geef saxofoonles aan volwassenen en kinderen, beginners en gevorderden. Pop, jazz, wereldmuziek, noten lezen of improviseren — ik begeleid je daarbij. Muziek is communicatie! Samenspel en goed naar elkaar luisteren is belangrijk. En als je ergens plezier in hebt dan leer je sneller. Een degelijke techniek hoort daar uiteraard bij. We werken aan een brede basis die je in staat stelt je eigen muzikale voorkeuren te volgen.

Met saxofoon kan je beginnen als je ongeveer 7 jaar bent (de voortanden boven moeten al gewisseld zijn). Voor jonge kinderen zijn er speciaal lichte saxofoons die zeer geschikt zijn voor de eerste 2 jaar.
Voor volwassenen is het trouwens nooit te laat om te beginnen, ook al heb je nooit een instrument gespeeld.
In mijn lessen voor beginners maak ik veel gebruik van methodes zoals Horen Lezen Spelen, Swinging Beginning/Keep on Swinging en dergelijke.

Met gevorderden werk ik aan mooie stukken uit de pop, jazz, soul en klassieke muziek.
Vanuit mijn achtergrond in de jazz ben ik gespecialiseerd in improvisatie. Als je jazz-, funk- of popsolo’s wilt leren spelen dan ben je bij mij aan het goede adres. Als je al in een band zit dan help ik je graag met de partijen of solo’s die bij jullie repertoire horen. Of schrijf je zelf liedjes? Perfect, neem ze mee naar de les!

Over mij

Ik kwam in 1990 voor mijn conservatoriumstudie in Amsterdam wonen. Ik had er les van onder andere Jasper Blom (saxofoon) en Harry Sparnaay (basklarinet).

Ik treed regelmatig in het binnen- en buitenland op met mijn bands Buyukberber/Klein en Spinifex, Almeida/Duynhoven/Klein.

Ik ben gek op traditionele ritmes uit Brazilië, Afrika, Turkije en India.
Ook ben ik mede-organisator van het basklarinet Festijn, en mede-oprichter van het muzikanten kollektief Trytone.

https://tobiasklein.nl
https://saxofoonles.amsterdam/

Tobias Klein