Sandra Romkes

Klassiek gitaarles

Met een goede techniek kun je alle stijlen spelen.
Ik vind het belangrijk om een goede basis te leggen en verder ruimte te scheppen voor de muzikale voorkeur die de leerling heeft. Tegenwoordig zie je al kinderen van 5/6 jaar starten op de gitaar. Er is in de muziekliteratuur aandacht besteed aan het jonge kind dat gitaar speelt en er zijn nu mooie kleine gitaartjes te krijgen van een goede kwaliteit.

Uiteraard is een instrument bespelen en musiceren niet aan leeftijd gebonden en kun je op ieder moment beginnen. Als je er maar plezier in hebt, dat blijft altijd het uitgangspunt. Na mijn gitaaropleiding ben ik verder gegaan en heb de akte schoolmuziek erbij gehaald om breder onderlegd en inzetbaar te zijn op muziekgebied. Door het geven van muziekonderwijs op verschillende typen scholen en cursussen aan kinderen en volwassenen is mijn methodiek erg gegroeid. 

 

Over mij

Sandra studeerde eerst gitaar aan het conservatorium. Ze geeft vanaf 1987 gitaarlessen. Ook verzorgde ze een aantal cursussen gitaar/liedbegeleiding voor beginners en gevorderden aan het "Muziekcentrum Zuidkennemerland" te Haarlem.

Ik ben onder andere tien jaar lang werkzaam geweest op een grote mytylschool in het Gooi als vakdocent muziek en drama. Na zelf veel gezongen te hebben in kamerkoor bezettingen, was ik vier jaar dirigent van een vrouwenkoor in Utrecht. Verder dirigeer ik regelmatig gemengde kamerkoren en werk ik ook graag met kinderkoren".